Consell Regulador

Legislació Interna

La Denominació d'Origen ampara vins blancs amb graduacions de 10 a 13 graus, vins rosats entre 11 i 13 graus i vins negres entre 11 i 14 graus. Altres tipus no seran considerats Penedès. El Consell Regulador marca el rendiment de les vinyes i bodegues, i també tenen fixats els límits de premsat. Per a supervisar-lo s'ha desenvolupat un cos legal i una sèrie de controls, que s'efectuen des del propi Consell Regulador.

Un dels majors reptes que s'ha imposat el Consell és que la gran majoria de vins arribin envasats al consumidor, doncs vol evitar que els vins de Denominació d'Origen s'embotellin fora de la zona.

Quant a la criança i envelliment per als vins blancs, el reglament estableix un mínim de sis mesos abans de comercialitzar-los, amb tot això s'obté que els vins s'adeqüin i arribin al consumidor amb el màxim esplendor. Per als vins negres s'exigeix un mínim de 15 mesos de criança, éssent un obligatori en fusta i dos en ampolla. Per als grans reserves el períodes és pràcticament el doble.

En definitiva, els vins de Denominació d'Origen acostumen a sortir al mercat entre els divuit mesos i els dos anys, encara que això no suposa que hi hagi productors que allarguin més tot el procés, depenent de les qualitats i el tipus de vi que vulguin oferir.

 

 

Garantia de Qualitat

El segell DO Penedès d’una ampolla és la garantia de control, de qualitat i d’autenticitat dels vins Penedès. Brindeu, gaudiu-ne i compartiu-los. Salut!

Control

Des del Consell Regulador de la DO Penedès es controla tot el procés del raïm, des de la vinya fins arribar a la copa, és a dir, la traçabilitat.

A través del mapa de sòls, es coneixen les característiques de les parcel·les plantades de vinya i el Consell disposa d’un registre de viticultors on hi consten les dades de cada explotació vitícola. En el moment de la verema es controla la producció, el rendiment de les vinyes i la quantitat de raïm que es destinarà a produir el vi qualificat.

Anàlisi

Per a aquesta operació, se sotmeten totes les mostres a una anàlisi sensorial que fa el Comitè de tast. Les mostres que superen els límits exigits obtenen la qualificació del vi i el segell de garantia que portarà cada ampolla DO Penedès.

Segell de garantia
Segell de garantia
Segell de garantia Clàssic Penedès
Segell de garantia Vi de Finca

Logotip

Descarrega logo en format pdf, format png, o format jpg.