Donar suport al sector de la restauració sitgetana i posar en valor als vins Penedès que s’elaboren al Garraf. Amb aquests dos objectius arrenca la 3a edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges. Aquesta cita anual ja consolidada al calendari gastronòmic del Garraf, comptarà amb la participació de 25 cellers de la DO Penedès i 8 restaurants de Sitges. Del 2 al 24 de novembre, els assistents podran tastar menús degustació de restaurants d’alta gamma, maridats amb vins penedesencs especialment escollits per a cada ocasió. Des de la DO Penedès continuen treballant per donar a conèixer i posar en valor els vins Penedès entre el públic final. 25 cellers DO Penedès i 8 restaurants de Sitges En aquesta tercera edició hi participen 25 cellers –dos més que en l’edició anterior– amb una selecció de vins Penedès especialment escollits per maridar amb cadascun dels plats dels menús degustació: Albet i Noya, Alsina & Sardà, Bolet, Can Feixes, Can Lleó, Can Ràfols dels Caus, Capità Vidal, Celler Hospital de Sitges, Estel d’Argent, Eudald Massana, Família Torres, Finca Ca N’Estella, Gramona, Jané Ventura, Jean Leon, Joan Segura Pujadas, Loxarel, Mas Rodó, Mastinell, Parés Baltà, Pinord, Puig-Batet, Ramon Canals, Vins El Cep i Propietat d’Espiells de Juvé & Camps. La ruta s’iniciarà el 2 de novembre la Restaurant Gutiziak, una proposta que uneix les influències de la cuina nikkei (japoperuana) amb un toc basc. El seguirà el 3 de novembre l’Eurostars Sitges que oferirà la seva gastronomia basada en l’essència mediterrània i la innovació, amb influència internacional. El 10 de novembre serà el torn del Restaurant Sofia, el nou establiment gastronòmic del Grup Matas Arnalot, basat en la dieta mediterrània, els productes de temporada i el quilòmetre 0. L’11 de novembre l’Hotel MIM Sitges oferirà un menú molt divers, sorprenent i equilibrat. El Restaurant Costa Dorada oferirà el seu menú degustació el 17 de novembre, un referent de la cuina sitgetana encapçalada pel xef Joan Vidal. El 18 de novembre la ruta farà parada a l’Hotel Casa Vilella que combina la tradició i la creativitat en cadascun dels seus plats. Els dos darrers sopars se celebraran el 23 de novembre al Restaurant Sitges Bon Estar, amb una proposta innovadora de plats tradicionals de la cuina mediterrània, i el 24 de novembre al Restaurant El Castell que treballa seguint els valors de la proximitat i la qualitat. Menús maridats de forma molt especial Una de les singularitats de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Sitges és la participació dels mateixos elaboradors als tastos dels vins. Durant cada sopar, presenten cada vi els seus elaboradors per tal de donar a conèixer als assistents les singularitats i les característiques de cadascun. A la vegada els dirigeixen el tast per assaborir cada vi al màxim. Per poder assistir als sopars, cal fer reserva prèvia contactant amb el restaurant. Tota la informació es pot trobar a la web de la DO Penedès www.dopenedes.cat. La ruta compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, el Gremi d’Hostaleria i la revista Tothosap!.